SVAKA ČETRVRTA ŽENA NE DOŽIVI VRHUNAC: Evo u čemu se krije PROBLEM, izdvojite 5 minuta pre ODNOSA I URADITE OVO
Ovo je sve što treba da znate, Foto: Kostiantyn Zapylaiev / Alamy / Alamy / Profimedia

morate znati

SVAKA ČETRVRTA ŽENA NE DOŽIVI VRHUNAC: Evo u čemu se krije PROBLEM, izdvojite 5 minuta pre ODNOSA I URADITE OVO

Može da pomogne disanje, meditacija, joga ili istezanje, tvrde stručnjaci

Objavljeno:

Istraživanja otkrivaju veliki problem u spavaćoj sobi koji pogađa mnoge žene, a razlozi su različiti i složeni. Prema istraživanju koje je sproveo finski sociolog i se*solog Osmo Kontula, samo 25 odsto žena koje imaju redovne se*sualne odnose doživi vrhunac. Ovo istraživanje, sprovedeno 2018. godine na uzorku od 7.000 žena i 1.000 muškaraca, ukazuje na to da je glavni razlog za ovakvo stanje preveliko razmišljanje i preopterećenost tokom intimnih odnosa.

Glavni uzroci problema

Kontula je otkrio da su žene za vreme se*sualnog odnosa često preplavljene mislima koje im onemogućavaju da se potpuno opuste i uživaju. Ovo mentalno opterećenje može biti uzrokovano različitim faktorima, uključujući nisko samopouzdanje, posledice korišćenja lekova, nekompatibilnost sa partnerom u se*sualnom smislu, kao i nedovoljnu stimulacija klitorisa.

Najveći procenta žena ne doživi vrhunac

Preporuke stručnjaka

Najveći procenta žena ne doživi vrhunac
Najveći procenta žena ne doživi vrhunacfoto: Tinnakorn Jorruang / Alamy / Alamy / Profimedia

Se*sualna terapeutkinja Vanesa Marin dala je nekoliko saveta za žene koje se suočavaju sa ovim problemom.

- Fokusirajte se na disanje. Meditacija može pomoći u opuštanju uma, a joga i istezanje mogu takođe biti korisni. Samo pet minuta bez elektronskih uređaja može biti dovoljno da rasteretite misli i povećate šanse za doživljavanje orgazma - istakla je ona za portal Insider.

Ovi saveti naglašavaju važnost mentalne pripreme i opuštanja pre i tokom intimnih odnosa. Uklanjanje bilo kakvog ometanja i posvećivanje pažnje trenutku može značajno poboljšati se*sualno iskustvo.

Šira perspektiva

Ovaj problem nije samo individualni, već odražava šire društvene i kulturne faktore koji utiču na se*sualno zdravlje žena. Edukacija o se*sualnosti, otvorena komunikacija sa partnerom i prihvatanje sopstvenog tela su ključni koraci ka postizanju zadovoljavajućeg se*sualnog života.

BONUS VIDEO:

01:33:14

STANIJI NUDE NJIVU I TRAKTOR ZA S*KS! Starleta otkrila sve o navodnoj CENI USLUGA, spomenula i snimanje P*RNO FILMA! Šok!

(Espreso / Srećna republika / Prenela: I.O.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.